Onze Missie/Visie

Onze Missie: Leren doen we samen!
 
Wat willen we bereiken als school? We willen dat elke leerling die hier de basisschooltijd doorbrengt een stevige basis krijgt om door te kunnen groeien in het vervolgonderwijs. Deze basis ontstaat door aandacht voor de totale -brede- ontwikkeling van het kind. Werken aan een brede ontwikkeling betekent voor ons de optimale balans vinden tussen kennis, persoonlijke ontwikkeling en het (aan)leren van nieuwe vaardigheden.
De aangeboden kennis leren we stapsgewijs toe te passen. Zo kunnen onze leerlingen later goed toegerust meedoen in de maatschappij.

Om ons onderwijs goed in te kunnen vullen laten we ons sturen door zogenaamde kernwaarden. Dat zijn ‘veiligheid’, ‘structuur’, ‘waardering’ en ‘samen beter’.

Veiligheid
Een veilig en fijn leerklimaat is een belangrijke voorwaarde voor goed onderwijs. We vinden het belangrijk dat iedereen zich gezien en gehoord voelt. De uitgangspunten van de gedragsaanpak Sociaal Sterke Groep (SSG) zijn onze basis. We gaan prettig met elkaar om, we respecteren de afspraken die we daarover gemaakt hebben en ieder kind heeft daar ook een eigen rol in. We streven naar evenwicht tussen het belang van de groep en het belang van het kind.
Structuur
Duidelijke regels en afspraken die voor iedereen gelden zorgen voor een veilige omgeving op school. In een veilige en ook voor de kinderen overzichtelijke omgeving kan vertrouwen ontstaan en groeien, en kunnen we ons ook goed richten op hoe we kinderen kunnen inspireren met ons onderwijs.
Waardering
Door met elkaar te praten, goed te luisteren en te kijken naar elkaar kunnen we het beste in elkaar naar boven halen. Iedereen is anders en sterke positieve kanten kunnen zo beter boven komen drijven. We benoemen wat goed gaat en stellen doelen voor wat beter of anders kan.
Samen beter
We geloven in de kracht van samen. We werken intensief samen; leerlingen, ouders, professionals en partners die ons onderwijs ondersteunen en aanvullen. Samen bereiken we meer en bieden we onze leerlingen een rijk gevuld en passend aanbod.

Onze visie
Wij willen een school zijn die hoge verwachtingen waarmaakt. Een school waarin wij onze leerlingen ondersteunen om alles uit hun mogelijkheden te halen. Dat kunnen we niet alleen. Wij zien verbinding met de omgeving als grote kans om ons onderwijs te verbeteren. Deze verbinding met de omgeving bereiken wij door iedereen zoveel mogelijk actief te betrekken bij wat we doen, goed samen te werken met onze ketenpartners en door gebruik te maken van de wereld buiten school bij de invulling van ons onderwijsaanbod.