IMC ToekomstExpeditie

Wat wil je later worden? Brandweervrouw! Nee, dokter!
Wat is mooier dan kinderen al vroeg kennis te laten maken met allerlei beroepen en ze daarbij ook nog eens vertrouwen te geven in zichzelf en hun talenten? Dat is het doel van het programma IMC Basis dat onze school aanbiedt.
Kinderen van de groepen 7 en 8 krijgen elke week op vrijdagmiddag les van bevlogen gastdocenten, dat zijn leraren uit een vakgebied van buiten de school. Leerlingen gaan zelf aan de slag en ontdekken vakgebieden zoals journalistiek, geneeskunde, wetenschap, recht en beeldende kunst. De kinderen voeren werkzaamheden uit die levensecht zijn en bij dat beroep horen. Daardoor gaan ze nadenken over wat ze interessant vinden of waar ze goed in zijn. Ze leren vaardigheden die later van pas komen. Denk dan bijvoorbeeld aan samenwerken, doorzetten en aan het bedenken van creatieve oplossingen.
Bij ieder vakgebied komen beroepen van verschillende opleidingsniveaus aan bod. De kinderen gaan ook naar de werkplek van de gastdocenten. Dat kan van alles zijn, een brandweerkazerne of een ziekenhuis, een rechtbank of een radiostudio.
 
Meer informatie kunt u vinden op de website: https://www.imcweekendschool.nl/imc-basis/imc-basis