Rijke Schooldag

Niet alle kinderen groeien op in een omgeving die hun ontwikkeling optimaal ondersteunt. Wij willen dat alle leerlingen zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Daarom is er de Rijke Schooldag. De Rijke Schooldag zorgt met aanvullende activiteiten in het basisonderwijs voor het extra stimuleren van de talenten van uw kind. Het kan daarbij gaan om sport of cultuur maar ook begeleiding bij het leren, informatieverwerking en kennis opdoen en hoe een kind zich sociaal en gevoelsmatig ontwikkelt.
 
Op basisschool Eikenderveld bieden wij dit als naschoolse activiteiten aan, op dit moment in de vorm van sporten en huiswerkbegeleiding. Het aanbod breiden we in de toekomst verder uit. Deelname is vrijwillig, maar niet vrijblijvend! Een aangemeld kind doet iedere week mee voor een langere periode!
 
Naschools sporten is twee keer per week; een keer voor de groepen 3 t/m 5 en een keer voor de groepen 6 t/m 8. Een sportdocent verzorgt het afwisselend aanbod. Kinderen doen zo ervaring op met verschillende sporten en ontdekken wat ze leuk vinden. We proberen kinderen toe te leiden naar sportverenigingen in de omgeving.
 
Huiswerkbegeleiding is twee keer per week; een keer voor de groepen 5 en 6 en een keer voor de groepen 7 en 8. Meer plezier in huiswerk, meer zelfvertrouwen, betere studievaardigheden en een zelfstandige werkhouding; dat beogen we met de huiswerkbegeleiding op school. In een rustige en gezellige omgeving maken kinderen zelfstandig hun huiswerk en een vaste begeleider ondersteunt en begeleidt het leerproces.